Dit jaar biedt de Tuin van Kapitein Rommel iedere maand de gelegenheid aan een wisselend aantal kunstenaars om een week te exposeren.
Van 3 tot en met 8 mei bent u welkom bij de eerste buiten exposite. Het thema is LENTE; met glaskunst, textielkunst, vlinders en nesten. Van maandag t/m vrijdag van 10:00 -16:00 uur en zaterdag van 10:30 -17:00 uur. De entree is vrij.
Met de coronamaatregelen kunnen we een maximaal aantal bezoekers toelaten in de tuin. We regelen dit door voor iedere bezoeker een houten toegangsblokje klaar te leggen. Bij het verlaten van de tuin levert u het blokje weer in. Zijn de blokjes bij de entree op dan moet u even wachten tot iemand de tuin verlaat.

Met de kunstexposities hebben kunst- en natuurliefhebbers maandelijks een cultureel uitje in eigen dorp. Deze eerste expositie waarbij u glaskunst en textielkunst, een vlinder en nesten kunt bewonderen, is ingericht door Rianne Pluim, Ans Martens en Vera Kramer. Ook zijn er beelden van CAKtwo te zien.
Rianne Pluim is gefascineerd door glas. De transparantie en de helderheid. Het is hard maar ook kwetsbaar. De heldere sprankelende kleuren verrassen keer op keer. Voor haar werk laat Rianne zich inspireren door de prachtige natuur die ook steeds weet te verrassen.
Ans Martens maakt zelf stoffen. Textiel bewerken is haar lust en leven. Elk werk is uniek en wordt gemaakt van pure materialen. Ans werkt met Vilt en beschilderde zijde en linnen.
Vera Kramer maakt al 35 jaar Keramiek. Vera is begonnen met het bakken van potten en vormen en heeft zich later ook in model boetseren verdiept. De laatste jaren schildert zij meer en doet af en toe klei-experimenten.

CAKtwo is een samenwerkingsverband van Marina Pronk, Berend Wijers en Fred Boon. Zij houden zich bezig met het extreem uitvergroten van herkenbare objecten en vormen. Het opblazen van werk geeft dynamiek en versterkt de vorm. In de tuin zal deze week een vlinder te zien zijn. Daarnaast laat Marina Pronk een nest zien met daarin grote eieren van raku-gestookte Keramiek.